سامانه نوبت دهی دکتران
دکتران
سامانه نوبت دهی و چکاپ آنلاین پزشکی
پزشکان
بیمارستان ها
    اخبار مربوط
      روش های تشخیص سرطان سینه

      روش های تشخیص سرطان سینه

      0 دیدگاه 28 بهمن 1402 چاپ خبر بازدید: 145
      سرطان سینه شایع‌ترین سرطان و دومین سرطان بعد از سرطان ریه است که موجب مرگ و میر می‌شود.

      علائم هشداردهنده اولیه سرطان سینه

      علائم تومورهای سینه، در افراد مختلف، متفاوت است.

      برخی از علائم هشداردهنده اولیه سرطان سینه شامل موارد زیر است:

      • تغییرات پوستی نظیر تورم، قرمزی، یا دیگر تفاوت های واضح در یک یا هر دو پستان
      • افزایش اندازه یا تغییر شکل سینه
      • تغییر ظاهر نوک یک یا هر دو پستان
      • ترشحات غیرشیری نوک پستان
      • احساس درد کلی در هر بخش پستان
      • احساس وجود گره یا توده، درون یا در سطح پستان


      روش های تشخیص سرطان سینه

      گاهی اوقات کانسر سینه بعد از پیدایش علائم، کشف می شود. اما زنان زیادی هستند که مبتلا به این سرطان می باشند و هیچ علامتی ندارند. به همین دلیل، غربالگری منظم کانسر پستان، موضوعی بسیار مهم است.

      تست های تصویر برداری برای تشخیص سرطان پستان

      آزمایش های مختلفی برای تشخیص سرطان پستان وجود دارد. اگر پزشک طی آزمایش، علائمی مبنی بر سرطان پیدا کند و یا نشانه هایی را ببینید که احتمال این نوع سرطان را بدهید، نیاز به انجام آزمایش های بیشتری جهت اطمینان از این موضوع است. آزمایش هایی مانند:

      • ماموگرام
      • سونوگرافی پستان یا اولتراسوند سینه
      • MRI سینه
      • نمونه برداری
      • بیوپسی یا نمونه برداری هنگامی انجام می شود که ماموگرافی، سایر آزمایش های تصویربرداری یا معاینات فیزیکی تغییراتی در پستان را نشان دهند. بیوپسی تنها راه مطمئنی است که نشان می دهد آیا سرطان دارید یا نه

      خودآزمایی سرطان سینه در منزل

      در مقابل آینه

      ۱) در مقابل یک آینه بزرگ در یک اتاق روشن قرار بگیرید. به سینه های خود نگاه کنید. اگر از نظر اندازه و شکل برابر نباشند ، مشکلی نیست. در اغلب زنان، سینه ها از نظر اندازه و شکل یکسان نیستند. بازوهای خود را به آرامی در اطراف بدن خود قرار دهید و به دنبال هرگونه تغییر در اندازه، شکل یا موقعیت یا هرگونه تغییر در پوست پستان باشید. به دنبال هر گونه لکه در پستان، زخم ها یا تغییر رنگ ها باشید.

      ۲) نوک سینه های خود را بررسی کنید و به دنبال هر گونه زخم، لایه برداری یا تغییر در جهت آنها باشید.

      ۳)دستان خود را روی باسن خود قرار دهید و محکم فشار دهید تا عضلات قفسه سینه در زیر سینه ها محکم شود. از یک طرف به طرف دیگر بچرخید تا بتوانید قسمت بیرونی سینه های خود را نگاه کنید.

      ۴) سپس به سمت آینه خم شوید. شانه ها و آرنج های خود را به جلو بگردانید تا ماهیچه های سینه تان محکم شود. سینه های شما جلو خواهد افتاد به دنبال تغییراتی در شکل یا برجستگی آنها باشید.

      ۵)اکنون دستان خود را پشت سر خود ببرید و دستان خود را به جلو فشار دهید. باز هم، از یک طرف به طرف دیگر بچرخید تا قسمتهای بیرونی سینه های خود را مشاهده کنید. به یاد داشته باشید که زیر آنها نگاه کنید. ممکن است لازم باشد سینه های خود را با دست خود بلند کنید تا آن را ببینید.

      ۶) نوک سینه های خود را برای وجود ترشحات مایع بررسی کنید. انگشت شست و سبابه خود را روی بافت اطراف نوک پستان قرار دهید و به سمت انتهای نوک پستان بکشید. به دنبال هر نوع ترشحات باشید. روی سینه دیگر خود نیز تکرار کنید.

       

      معاینه سرطان سینه در منزل

      هنگام دوش گرفتن

      ۱) احساس تغییر در پستان می کنید. هرگونه برآمدگی یا ضخامت در ناحیه زیر بغل خود را بررسی کنید. دست چپ خود را روی باسن خود قرار دهید و با دست راست خود به آن برسید تا زیر بغل را لمس کنید. در طرف دیگر نیز تکرار کنید.

      ۲) هر دو طرف را برای وجود توده یا ضخامت در بالا و زیر ترقوه خود بررسی کنید.

      ۳) با دستان صابونی، یک بازوی پشت سر خود را بلند کنید تا بافت پستان کشیده شود. از قسمت صاف انگشتان دست دیگر خود استفاده کنید و به آرامی داخل سینه فشار دهید. یک الگوی بالا و پایین را دنبال کنید، از خط سینه بند به ترقوه بروید. این الگو را ادامه دهید تا زمانی که کل سینه را پوشش دهید. در طرف دیگر نیز تکرار کنید.

      منبع:دکتر مریم میرزایی مقدم