سامانه نوبت دهی دکتران
دکتران
سامانه نوبت دهی و چکاپ آنلاین پزشکی
پزشکان
بیمارستان ها
    اخبار مربوط
      شایع ترین سرطان های مردان

      شایع ترین سرطان های مردان

      0 دیدگاه 15 اسفند 1402 چاپ خبر بازدید: 242
      چهار سرطان شایع در جهان شامل کولون، پروستات، سینه و ریه می باشد ولی شیوع سرطان در ایران تغییر یافته و سرطان‌های پروستات و سینه از شایع‌ترین سرطان‌ها هستند.

      برخی سرطان ها مانند پروستات، روده، ریه و پوست در مردان شایع هستند. با آگاهی در مورد راه های پیشگیری، تشخیص و درمان زود هنگام این سرطان ها می توان شانس ابتلا و مرگ در اثر سرطان را در مردان کاهش داد.

      شایع ترین سرطان ها

      ۱) سرطان پروستات

       سرطان پروستات یک نوع سرطان شایع در مردان است که در مراحل اولیه بسیار قابل درمان است. شروع این نوع سرطان از غده پروستات است که بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد.

      پروستات وظایف مختلفی دارد از جمله تولید مایع تغذیه‌کننده و انتقال اسپرم، ترشح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)، پروتئینی که به مایع منی کمک می‌کند تا حالت مایع خود را حفظ و به کنترل ادرار کمک ‌کند.

      درمان به خصوص در مراحل اولیه بسیار موثر است. غربالگری معمول، پزشکان را قادر می سازد تا بسیاری از موارد سرطان پروستات را قبل از گسترش تشخیص دهند.

      تست «Screening Trusted Source»، آزمایشی است که سطح PSA را در خون اندازه گیری می کند. سطوح بالا نشان می دهد که ممکن است سرطان وجود داشته باشد.

      علایم سرطان سرطان سرطان پروستات

      مردانی که علایمی مانند مشکل در شروع و حفظ ادرار، میل مکرر به ادرار کردن به خصوص در هنگام شب، ادرار دردناک یا درد در پشت و لگن دارند مستعد ابتلا هستند؛ اما برای سرطان پیشرفته پروستات می‌تواند این علایم هم اضافه شود: کاهش وزن بدون دلیل، درد استخوان و خستگی. اما با رعایت نکاتی از ابتلا به سرطان پروستات پیشگیری کرد:

      رژیم غذایی خود را بهبود بخشید

      مطالعات نشان می‌دهد که برخی عادات غذایی ممکن است کمک کننده باشد.

      حفظ وزن سالم

      چاقی می‌تواند یک عامل خطر برای ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی باشد. به طور کلی، کاهش وزن و حفظ وزن سالم با افزایش سن می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بسیاری دیگر از مشکلات سلامتی کمک کند.

      ورزش منظم داشته باشید

      ورزش علاوه بر کمک به دستیابی به وزن سالم، می تواند التهاب را کاهش دهد، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد و با برخی از آثار منفی سبک زندگی بی‌تحرک برای سلامتی مبارزه کند که همه این‌ها می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.

      سیگار را ترک کنید

      ترک سیگار می‌تواند سلامت شما را از بسیاری جهات بهبود بخشد، از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان.

      ویتامین D خود را افزایش دهید

      بیشتر مردم ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند. این ویتامین می‌تواند به محافظت در برابر سرطان پروستات و بسیاری از شرایط دیگر کمک کند.

      از نظر جنسی فعال بمانید

      به نظر می‌رسد دو مطالعه نشان می‌دهد مردانی که انزال بیشتری دارند تا دو سوم کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند. همچنین برخی از کارشناسان این نظریه را مطرح می‌کنند که انزال بدن را از سموم و دیگر موادی که می تواند باعث التهاب شود پاک می‌کند.

      ۲) سرطان روده

      سرطان روده از راست روده یا روده بزرگ شروع می شود. کم تحرکی، چاقی، سیگار، الکل، سن بالا، سابقه ی شخصی یا خانوادگی پولیپ یا سرطان روده و مصرف بیش از حد گوشت قرمز و فراوری شده شانس ابتلا به این سرطان را بیشتر می کند.

      برای پیشگیری از سرطان روده چه باید کرد؟

      غربالگری های دوره ای مهمترین فاکتور در پیشگیری از سرطان روده است. اکثر سرطان های روده از پولیپ ها شروع می شوند. همچنین، غربالگری به تشخیص سرطان در مراحل اولیه یعنی زمانیکه توده ی سرطانی هنوز کوچک است، پخش نشده و درمان آن راحت تر است کمک می کند.

      انجمن سرطان آمریکا (ACS) به افرادی که از نظر سرطان روده در گروه با ریسک متوسط قرار دارند موارد زیر را توصیه می کنند:

      شروع غربالگری در مردان و زنان از 45 سالگی

      به افرادی که وضعیت سلامتی مناسبی داشته و بیماری زمینه ای ندارند ادامه ی غربالگری های دوره ای تا 75 سالگی توصیه می شود.

      غربالگری از 75 تا 85 سالگی بر حسب صلاحدید پزشک متخصص و بر اساس وضعیت کلی سلامت و نتایج آزمایشات غربالگری قبلی انجام می شود.

      پس از 85 سالگی غربالگری از نظر سرطان روده توصیه نمی شود.

      ۳) سرطان ریه

      شایع ترین علت سرطان ریه قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا آلاینده ها است. با وجود اینکه سیگار عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه است، همه ی افراد مبتلا به این سرطان سیگاری نبوده اند.

      برای پیشگیری از سرطان ریه چه باید کرد؟

      همه ی موارد سرطان ریه قابل پیشگیری نیستند اما با رعایت موارد زیر می توان شانس ابتلا به آن را کمتر کرد. اگر سیگاری هستید، ترک کنید و از تنفس دود سیگار بپرهیزید.

      انجمن سرطان آمریکا (ACS) به افرادی که از نظر سرطان ریه در گروه بسیار پر خطر قرار دارند موارد زیر را توصیه می کنند:

      سی تی اسکن با دوز کم (LDCT). به افرادی که سیگاری هستند یا بوده اند، بین 50 تا 80 سال سن داشته و وضعیت سلامتی تان نرمال است، LDCT به صورت سالیانه توصیه می شود.

      ۴) سرطان پوست

      شانس ابتلا به سرطان پوست در افرادی که پوست روشن دارند نسبت به سایر افراد بیشتر است. مواجهه طولانی مدت و محافظت نشده با اشعه ی ماورا بنفش در نور خورشید و در مراکز سولاریوم شایع ترین علت سرطان پوست از نوع بازال و سنگفرشی است.
      ملانوما نوع دیگری از سرطان پوست است که نسبتا نادر بوده اما خطرناک تر و احتمال پخش شدن آن بیشتر است.

      برای پیشگیری از سرطان پوست چه باید کرد؟

      محافظت از پوست در مقابل اشعه ی ماورابنفش نور خورشید و مراکز سولاریوم موثرترین راه پیشگیری از سرطان پوست است. تا جای ممکن سعی کنید در اواسط روز که نور خورشید بیشتر است در سایه بایستید. همچنین، اگر زیر نور خورشید هستید کلاه لبه دار، بلوز آستین بلند، عینک آفتابی را فراموش نکرده و به قسمت هایی از پوست که در معرض مستقیم آفتاب است کرم ضد آفتاب با SPF بالای 30 بمالید. در صورتی که متوجه هر نوع تغییر در خال ها و لکه ها شدید حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.

      چگونه می توان شانس ابتلا به سرطان را کم کرد؟

      • ترک سیگار
      • تناسب اندام
      • تمرینات بدنی منظم
      • رژیم غذایی سالم
      • محفاظت از پوست
      • دوری از الکل
      • آگاهی از سابقه ی پزشکی خود و خانواده
      • انجام منظم چک آپ سالیانه و آزمایشات غربالگری سرطان ها
      درخواست آزمایش چکاپ