آزمایش های روتین بیماری کلیوی

اهمیت انجام آزمایش تشخیص نارسایی کلیه

بیماری نارسایی کلیه یک مشکل سلامتی در سراسر جهان بوده که تعداد افرادی که مبتلا به مراحل انتهایی بیماری کلیه هستند و نیاز به دیالیز داشته در حال افزایش است. نارسایی کلیه معمولا به آهستگی پیشرفت کرده وعلائم بسیار اندکی دارد. با پیشرفت بیماری زمانی که توانایی کلیه ها در دفع مواد زائد و سمی به حد قابل توجهی کاهش می یابد، علائم و نشانه ها ظاهر می گردد.

آزمایش تشخیص نارسایی کلیه

در مواردی که ظرفیت و توان کلیه ها به میزان 5 درصد برسد، خطر جدی بیمار را تهدید می کند. در این صورت تنها دیالیز یا پیوند کلیه می تواند بیمار را از مرگ نجات دهد. بنابراین تشخیص به موقع و پیشگیری از این بیماری از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نارسایی کلیه تشخیص نارسایی کلیه

آزمایشات برای تشخیص نارسایی کلیه در چه افرادی انجام می شود؟

آزمایشات تشخیص نارسایی کلیه همچون سطح کراتینین و نسبت ادرار به کراتینین برای تشخیص نارسایی کلیه در اکثر افراد مناسب هستند. با این حال، نیاز به انجام آزمایشات و نوع آنها ممکن است بسته به وضعیت بالینی شما و تاریخچه پزشکیتان متفاوت باشد.

در موارد زیر، آزمایشات تشخیصی بیشتری ممکن است لازم باشد:

✅ وجود علائم نارسایی کلیه مانند تورم، فشار خون بالا، ادرار تیره یا خونریزی در ادرار

✅ وجود عوامل خطر از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون بالا، سابقه خانوادگی نارسایی کلیه و استفاده از داروهای ممکن است نارسایی کلیه را تحت تأثیر قرار دهند.

✅ افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، مانند افراد مسن، افرادی که قبلاً عمل جراحی کلیه داشته‌اند و افرادی که در محیط کاری با عوامل آسیب‌زا برای کلیه سر و کار دارند.

در هر صورت، تصمیم نهایی برای انجام آزمایشات تشخیصی بر عهده پزشک شما است که با توجه به وضعیت شما و نیازهای خاصتان اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

آزمایش های روتین بیماری کلیوی:

Cr , Na , K
Uric Acid
Urea

آزمایش های تکمیلی بیماری کلیوی:

Cr , Na , K , Uric Acid
Urea , Urine Vol. (24h) , VMA (24 hrs)
Urine Citrate 24h , Urine Oxalate 24h
Micro Albumin 24h , Protein 24h
Random urine Protein , Random urine Micro Albumin

خدمات ویژه سامانه چکاپ آنلاین دکتران:

1) مشاوره رایگان با پزشک

2) ثبت اینترنتی نسخه آزمایش چکاپ بر اساس نوع بیمه

3) تفسیر رایگان جواب آزمایش چکاپ توسط پزشکان سامانه دکتران

در صورت دارا بودن بیمه پایه یا تکمیلی، هزینه آزمایشهای چکاپ در آزمایشگاه های طرف قرارداد با فرانشیز بیمه انجام خواهند شد.

درخواست ثبت آنلاین آزمایشات